Da sier vi alt dette | aprila pod

Det er få begrep som forteller mindre enn trebokstavsforkortelsen SMB. Derfor har vi brukt mye tid på å møte hovedpersoner som har erfaring med å gründe, lede og jobbe i små bedrifter. Noen samtaler ender opp som podcast. Her får vi hører historier med alt fra inspirasjon til ektefølt smerte og nyttig læring. Historier som vi mener fortjener oppmerksomhet og tror kan bidra positivt til utvikling av enkeltpersoner og bedrifter. Slike historier og erfaringer får lav oppmerksomhet i et kjendispreget mediebilde. "Da sier vi alt dette" serverer smakebiter fra det varierte norske næringsliv.

Abonner på iTunes

Ep. #6 Steve Mellbye-Stølen

Gründer og produktsjef

Steve er Spiff ekornet superkraft det store prosjektet syretest for familier

Ep. #5 Sigrun Syverud

Gründer og CEO i Fjong

Sigrun - fra Hellerud i Oslo - husker stresset: Hva skal jeg ha på meg i dag? Nå gjør hun noe med problemet. Og mer til. Fjong makser skalaen på mange av de heteste temaene. Bærekraft, crowdfunding, kvinnelige rollemodeller, plattform, abonnement og streaming er alle faktorer som skal få klær ut av ditt skap og bidra til andres personlige velvære. Det er simpelthen umulig å ikke heie på Fjong.

Ep. #4 Karianne Sæther

Gründer og designer i Moo

Karianne - i tenåringsbedriften MOO - heier på motstanden. Hun forteller om gledesfølelsen av å finne trygghet i det hun holder på med, og at det som er mest gøy med å være gründer er å skape - ikke bare vesker - men en business. Hennes livsmotto er ”Keep moving”, og det er en viktig påminnelse til oss alle.

Ep. #3 Anders Drage

Gründer og designer

Anders er fra Stadlandet. Da lærer en å klare seg selv. Visstnok. Han er utdannet designer og er en habil hobbytrommis. Dragen (hvem sier vel nei til et slikt kallenavn?) leder enmannsbedriften Sidekick med stødig hånd, og er en av gründerne i Off Market - en plattform som formidler eksklusive eiendommer i Oslo-området. Og snart i Stockholm.

Ep. #2 Joanna Sjönvall

Gründer og partner

Joanna sier hun er en kreativ fotograf med øye for lys. Hun er selvsagt mye mer enn det. Alle som jobber sammen med Bonobos Production vet jo det. I denne episoden får vi en smakebit av hennes engasjement, som bærer frem kloke refleksjoner og friske meninger. Joanna har vært innom ulike drømmer, utdanninger og yrker - og denne globetrotteren har levd, som seg hør og bør, som partysvenske her i Kongens by. Men nå er sirkelen sluttet.

Ep. #1 Torkjell Winje

Gründer og konsulent

Torkjell er utdannet psykolog og arbeider i dag som konsulent i Lent. Han er også en vellykket gründer, og mener at det å gründe dreier seg om å få brukt seg selv, noe som bor i deg. Enhver samtale med Torkjell er som å åpne en skattekiste. Her snakker vi blant annet om mestring og indre motivasjon, gründerrollens behov for litt nevrotisisme, veien til lykke og hjernens iboende superkrefter.

Hjelp?