Søk nå

Bedriftslån uten sikkerhet

En viktig del av bedriften er kapital. Bedriftslån kan være helt avgjørende for at bedriften skal lykkes. Hvilke type lån er best for deg og din bedrift?

_DSC5580-square.jpg

En viktig del av bedriften er kapital. Den kan opparbeides på forskjellige måter, men veldig ofte får man kapital gjennom et lån. Et bedriftslån kan være helt avgjørende for at bedriften skal lykkes.


Hva er et bedriftslån?

Bedriftslån er lån til aksjeselskap eller personlig næringsdrivende. Lånet går inn i regnskapet til bedriften og er en måte å dekke et kapitalbehov på.

De fleste bedrifter tenker at det er best å unngå gjeld, men et lån kan hjelpe til med oppstart, investering i viktig utstyr eller holde den daglige driften gående til bedriften får inn penger.

Ulike typer lån

Det finnes flere forskjellige finansieringsløsninger. Hvilken som passer best for din bedrift avhenger av din situasjon og likviditet. Alle har sine egenskaper som gjør at det kan være mer aktuelt i enkelte situasjoner enn i andre.

Banklån

Det er viktig at du tenker gjennom hvor mye du trenger å låne, samtidig som du vurderer hvor lang tid du vil bruke på å betale tilbake de lånte pengene.

Trenger du kun et kortsiktig lån eller er du avhengig av et mer langsiktig nedbetalingslån hvor du har en fast plan for hva du må betale og stiller sikkerhet for lånet med for eksempel bedriftens eiendeler eller varelager.

Med banklån får du noen ganger bedre betingelser som lavere rente, men vær obs på at flytende rente kan by på utfordringer om den settes opp.

Kassekreditt

Kassekreditt er et kortsiktig lån og gjerne mer fleksibelt enn tradisjonelle nedbetalingslån.

Denne typen lån passer ofte for bedrifter hvor inntekten kan være ujevn og driften påvirkes av sesongvariasjoner eller andre forhold som gjør at noen perioder er bedre enn andre. Kreditten kommer da godt med og kan dekke perioder med lavere inntekter.

Kassekreditt kan du noen ganger få uten å stille sikkerhet i faste eiendeler eller varelager. Sikkerheten erstattes da med at du stiller en personlig garanti for at pengene betales tilbake.Fakturasalg

Fakturasalg er i utgangspunktet ikke et bedriftslån, men vi har valgt å ta det med da det bidrar til bedre likviditet og på den måten kan være en erstatning for bedriftslån.

Ved å selge fakturaer er du garantert penger for den jobben du har gjort og du kan unngå lange betalingsfrister hvor du venter på pengene dine. Noe av pengene går til innkreveren, men du er samtidig garantert at du får betalt for den jobben du har gjort med en gang, og du unngår tidkrevende arbeid med å følge opp fakturaen.Offentlige låneordninger

Innovasjon Norge ønsker å fremme utviklingen av norsk næringsliv og støtte nyetableringer. De tilbyr både lån- og innskuddsordninger som du burde undersøke om du og din bedrift kvalifiserer til da det kan være en god start på et nytt eventyr. Innovasjon Norge bidrar  hvert år med mange millioner kroner til norsk næringsliv så undersøk alltid om du kan få lån gjennom Innovasjon Norge før du låner penger andre steder.

Hvorfor bedriftslån?

Nå har vi vært gjennom noen forskjellige typer lån og du lurer kanskje på hvorfor et bedriftslån er bra for deg og din egen bedrift? Vel, det finnes ingen fasit på om man burde ta opp lån eller ikke, men det trenger absolutt ikke å være noe negativt at en bedrift får hjelp med kapital på den måten.

De fleste trenger noe ekstra i den daglige driften, til investeringer, for å vokse eller gripe nye muligheter. Andre går med en forretningsidé hvor de trenger kapital for å starte opp eller de ønsker å investere i faste eiendeler.

Det du må gjøre før du bestemmer deg for å ta opp et lån er å tenke gjennom hvordan og hvor raskt du skal betale lånet tilbake. Har du en god plan og et godt grunnlag er det ikke noe i veien for å få hjelp med finansieringen.

window.hsConversationsSettings = { loadImmediately: true, // Allows you to manually load the widget using .load() }; function openChat() { //window.HubSpotConversations.widget.load({ widgetOpen: true }); window.HubSpotConversations.widget.load(); window.HubSpotConversations.widget.open(); } function closeChat() { }