Søk nå
Nyttige artikler

Bedriftshjelpen

Nyheter fra oss og nyttige artikler for småbedrifter

Skatter og avgifter øker og øker

Norske små og mellomstore bedrifter (SMB) er inne i en alvorlig resesjon

Vi er inne i en kraftig nedkjøling av fastlands Norge. De bedriftene som skaper aktivitet og arbeidsplasser over hele landet er i resesjon.

03.06.24

Mixto sikrer fleksibilitet med kassekreditt fra Aprila Bank

Mixto bruker kassekreditten fra Aprila Bank for å sikre fleksibilitet og investeringsmuligheter. Samarbeidet vi har med dem gir dem friheten til å fortsette å spre matglede i Norge. Se kundevideo under.

28.05.24

Finansiering for Små og Mellomstore Bedrifter (SMB) i Norge

Når man står ved startstreken med en spirende forretningsidé er finansiering det viktigste trinnet for å realisere drømmen om en vellykket bedrift. Enten du er på utkikk etter oppstartsstøtte, et privat lån til aksjeselskap, eller en måte å øke bedriftens egenkapital på, er det essensielt å kjenne til de ulike finansieringsmulighetene i Norge. Under følger en oversikt over de viktigste finansieringsformene du bør kjenne, enten du planlegger å starte en bedrift, eller om du allerede er bedriftseier og trenger finansiering.

28.04.24

Bedriftsbarometer 2023 Q2

Nedkjøling av norsk næringsliv fortsetter - aggregert leverte AS Norge en inntektsvekst på 3% i andre kvartal 2023 sammenlignet med andre kvartal 2022. Justert for inflasjonen på 6,4% i samme periode er resesjonen og marginskvisen i gang blant små bedrifter.

28.09.23

Photo by https://unsplash.com/@brookecagle

Kassekreditt vs flerårige bedriftslån – Hva er forskjellen?

I det komplekse økonomiske landskapet for bedrifter er det viktig å forstå de ulike lånemulighetene som finnes. To av de mest vanlige er kassekreditt og bedriftslån. Selv om begge gir bedrifter tilgang til kapital, er det forskjell på bruksområdene og formålene. Les mer om forskjellene på produktene, og når de passer best.

22.08.23

Skatter og avgifter øker og øker

Undersøkelse juni 2023 - "kveles av skatt og avgift"

Næringslivet landet rundt er i en faretruende situasjon, delvis på grunn av regjeringens politikk.

28.06.23

Hva er egentlig kontantstrøm, og hvorfor er det viktig?

Flinke investorer er gjerne veldig opptatt av kontantstrøm. Men hva er det egentlig, hvorfor er det viktig og hvordan kan man regne det ut enkelt? Og hvorfor er det viktig for deg som driver en bedrift? Les mer om hva kontantstrøm egentlig er, og hvorfor det er viktig.

08.06.23

Dinholdning AS girer opp virksomheten med Aprila på laget.

Dinholdning.no ble startet i 2020 da Nikola Letic innså hvor stort problem dårlig kroppsholdning var. Holdningsvesten har blitt en stor suksess, og med kassekreditt fra Aprila Bank girer de opp selskapet og utvider sortimentet.

07.06.23

Forskuddsskatt: Tips og triks for å mestre din skatteplikt

Forskuddsskatt brukes av skattemyndighetene for å samle inn skatt på forhånd, hvorav beløpet i utgangspunktet baserer seg på bedriftens forventede overskudd. Mange kan finne forskuddsskatt-prosessen forvirrende og overveldende. Denne artikkelen gir noen enkle tips for å hjelpe deg med å håndtere forskuddsskatten.

02.06.23

Stråh AS satser for fullt med finansiering fra Aprila Bank

Hår kan være utrolig viktig for selvtilliten. Stråh AS leverer kvalitetsparykker som ser naturlige ut. Og som de sier «en god parykk skal ikke synes». Med Aprila Bank på laget har de fått muligheten til å utvide sitt tilbud med kurs og nettbutikk, og har store planer fremover. Sjekk vår kundevideo.

04.04.23

Skattedebatten og hva den betyr for deg som bedriftseier

Mange har fått med seg at det foregår en opphetet debatt rundt beskatning av norske bedriftseiere. Les mer om hva debatten egentlig dreier seg om.

30.03.23

Østfold Elbil AS får starthjelp fra Aprila Bank

Østfold Elbil AS er et nystartet selskap som er dedikert til å levere elektriske biler til kunder i Østfold-regionen. Selskapet har som mål å bidra til å redusere karbonavtrykket i regionen ved å tilby bærekraftige transportalternativer. Imidlertid, som med mange nystartede selskaper, var en av de største utfordringene å sikre finansiering for å få virksomheten på beina. Se hvordan Aprila Bank hjelper Østfold Elbil med finansiering for å få fart på butikken.

24.03.23

Sjekk vår sponsorvideo med Sondre "Gekko" Haga

Vi i Aprila Bank er utrolig stolte av å være norsk hovedsponsor for Sondre Haga! Da vi vurderte sponsorsamarbeid krysset Sondre av på alle boksene. Han er 100% profesjonell og vet virkelig verdien av å jobbe strukturert og langsiktig for å nå sine mål. Sjekk vår nye sponsorvideo🎉

06.03.23

Finansiell ordbok for norske bedriftseiere

Det er ingen som blir arkitekt, rørlegger, frisør eller IT-konsulent fordi man ønsker å drive med regnskap. Men driver du en liten bedrift må du forholde deg til regnskap, fakturering, betalinger, skatt og en rekke finansielle begreper. For å gjøre det litt enklere for deg så har vi satt sammen en finansiell ordbok, som vi forbedrer og utvikler kontinuerlig, slik at det blir så enkelt som mulig å forstå disse begrepene.

16.02.23

Sesongåpning for Sondre "Gekko" Haga!

Sondre "Gekko" Haga hadde sitt virkelige gjennombrudd i 2022, hvor han blant annet kronet året med å bli verdensmester i Trial2. Denne helgen braker 2023 sesongen løs med årets første løp i Sheffield. I tillegg er Sondre nominert til årets gjennombrudd på idrettsgallaen!

05.01.23

Arbeidskapital: Forutsetning for vekst og lønnsomhet

Når du driver en bedrift er det viktig å ha et forhold til bedriftens arbeidskapital. For mange kan det være utfordrende å forstå hva som ligger i begrepet. God håndtering av arbeidskapital er ofte en forutsetning for å ruste bedriften for sunn og langsiktig drift.

19.12.22

Aprila Bank blir sponsor for Sondre Haga!

Sondre Haga er en ung utøver som virkelig har slått igjennom i 2022. Han er tidligere Norgesmester, Nordisk mester og Europamester i Trial. I 2022 kronet han året med å bli verdensmester i Trial2. En enorm prestasjon som mangler sidestykke i norsk motorsykkelsport!

16.12.22

Israr Khan og Truc Nguyen

Bedriftsbarometer 2022 Q3

Aprila Banks bedriftsbarometer er en effektiv temperaturmåler på tilstanden i norsk næringsliv. Analysen for tredje kvartal 2022 viser store bransjeforskjeller i norsk næringsliv og at tjenestenæringer har utfordringer.

09.12.22

Bedriftsbarometer 2022 Q2

Aprila Banks bedriftsbarometer er en effektiv temperaturmåler på tilstanden i norsk næringsliv. Analysen for andre kvartal 2022 viser at små og mellomstore bedrifter leverer langt bedre enn overskriftene tilsier.

05.09.22

Unsplash

Slik sikrer du bedriften din mot usikre tider

Mange bedriftseiere opplever stor usikkerhet om dagen, med store økninger i strømpriser, drivstoffpriser, renter og generelt høy inflasjon. De oppgir at 2022 ligger an til å bli et dårlige år enn normalt, og mange ser en reell fare for konkurs. Nå som vi går inn i usikre tider er det viktigere enn noen gang å ta grep for å sikre din bedrift økonomisk fleksibilitet. Her er fem råd for å sikre din bedrift i usikre tider.

05.09.22

Hvilke typer finansiering er viktigst for bedrifter?

Finansiering av et selskap vil i praksis si at man har nok kapital til å starte opp og drive virksomheten, og at selskapet er i stand til å betale sine forpliktelser. Hvilke finansieringsformer finnes for bedrifter og hva er forskjellen?

18.08.22

Leid AS – delingsøkonomi på sitt beste!

Møt Leid.no, en av Aprilas kunder som ønsker å bidra til å gjøre verden til et bedre sted. Leid tilbyr døgnåpne hentepunkter, hvor man bestiller verktøy på nett og henter og leverer når det passer. Når som helst på døgnet. Les hvordan Aprila hjelper med finansiering til dette spennende selskapet!

16.08.22

Fram Education Norge - fikk forutsigbarhet med kassekreditt

Da Covid-19 inntraff, mistet de 80% av de potensielle studentene som skulle ut for å reise. Se hvordan FRAM Education Norge fikk en fleksibilitet og forutsigbarhet i driften sin.

14.08.22

Israr Khan og Truc Nguyen

Bedriftsbarometer 2022 Q1

Aprila Banks bedriftsbarometer er basert på regnskapsinformasjon fra et utvalg av 5000 små og store bedrifter i Norge og er dermed en effektiv temperaturmåler på tilstanden i norsk næringsliv. Analysen for første kvartal 2022 viser et sammensatt bilde. Veksten fortsetter for norske bedrifter, og bedriftene fyller krigskassa – gjør de seg klare for tøffere tider?

07.06.22

Skjermbilde av SR-bank sine nettsider med  Aprila Kassekreditt

Bank-samarbeid for å styrke bedrifter i Rogaland

Norges nest største norskeide bank starter samarbeid med Norges minste bank. Mål: Å sikre gründere og små bedrifter i hele Sør-Norge tilgang til kapital for å bygge økonomisk vekst og fremtidens arbeidsplasser.

05.05.22

Hvordan få lån som AS?

Enten du driver en bedrift eller skal starte en bedrift, vil du før eller senere lure på hvordan du kan få lån som aksjeselskap / AS

25.04.22

Slik gjorde gründeren sin første ansettelse uten å tømme sparegrisen

Sammen med Storebrand og Aprila Bank kunne gründeren gjøre sin første ansettelse uten å tømme sparegrisen. Sjekk ut historien om Skjold Møbelverksted, og om fordelene med Aprila Kassekreditt!

13.04.22

Gro Frisør

Gro Frisør har klippet og stylet kunder i alle år, og det var topp stemning. Så kom COVID-19, med nedstenging av salongen og bortfall av inntekter. En kassekreditt fra Aprila Bank ble løsningen som sikret at Gro Frisør fikk verktøyet hun trengte for å håndtere situasjonen, og holde bedriften i live.

11.04.22

Gründereventyr på vestlandet

Vivvoe er et nytt norsk gründereventyr som startet opp i mai 2020. Vivvoe har på kort tid blitt en av de største tilbyderne på blålysbriller i Norge. Med kassekreditt fra Aprila Bank på laget er de rigget for videre vekst.

04.04.22

Israr Khan og Truc Nguyen

Bedriftsbarometer 2021 Q4

Aprila Banks bedriftsbarometer er basert på regnskapsinformasjon fra et utvalg av 5000 små og store bedrifter i Norge og er dermed en effektiv temperaturmåler på tilstanden i norsk næringsliv. Analysen for fjerde kvartal 2021 viser et sammensatt bilde. Kraftig hopp i lønnskostnadene for norsk næringsliv– opp over 18 prosent gjennom fjorårets tre siste måneder.

03.03.22

Fotograf Magik fikk tilbud på Kassekreditt og bedriftslån fra Aprila Bank.

Kassekreditt ble løsningen

For mange bedrifter er den største utfordringen å kunne fakturere, få penger inn raskt nok og ha tilgang til en buffer med penger for å håndtere svingninger i økonomien. For Fotograf Magik ble kassekreditt løsningen.

22.02.22

Ønsker du å starte bedrift?

Jeg vil starte bedrift - hvordan går jeg frem? Det er mange som går med en gründer i magen og drømmer om å starte sitt eget selskap. Spesielt i turbulente tider ser vi at det er mange som faktisk våger å ta steget.

21.02.22

Bedriftsbarometer Q3

Bedriftsbarometer Q3

Omsetningen til flere tusen norske aksjeselskaper har steget nesten 25 prosent på to år, mens egenkapitalen er styrket med 66 prosent i samme periode. – Næringslivet har foreløpig håndtert koronakrisen svært godt, men vi er bekymret for høyt kostnadspress videre, sier Aprila Bank-gründer Israr Khan.

13.12.21

Vinn videoproduksjon til din bedrift!

Vinn videoproduksjon til din bedrift!

Sammen med produksjonsselskapet Bonobos lanserer vi nå et samarbeid hvor vi sammen dekker kostnadene for produksjon av film for bedriften din! Videoen kan du bruke akkurat slik du vil på nett, sosiale medier eller andre kanaler. Verdien på premien er hele kr. 30 000 per video! Les mer for å se hvordan din bedrift kan være med og vinne videoproduksjon!

02.12.21

Finansiering - Hva er finansiering?

Finansiering - Hva er finansiering?

For noen mennesker kan det være snakk om penger til en bil og for andre mennesker kan det handle om midler til å finansiere en bedrift. Finansiering er funksjonen til riktig forvaltning av innsamling og mobilisering av penger til å drive en virksomhet.

29.09.21

Vi ser etter systemutvikler

Vi ser etter systemutvikler

Er du nyutdannet eller er i ferd med å fullføre studiene? Eller kanskje har du et par års erfaring fra konsulentbransjen eller som in-house utvikler og er nå klar for å ta steget videre i din karriere?

21.09.21

Der Ute fant hjelpen de ikke visste eksisterte

Der Ute fant hjelpen de ikke visste eksisterte

Tre karer snakker om det de har viet det meste av livet sitt til - friluft. Ski, surf, snow, skate, og tur - disse tre gutta har prøvd alt. Christer, Jarle og Didrik er over gjennomsnittlig interessert i alt som er gøy å gjøre ute og gjør alt for å få det beste ut av naturen og det den har å by på.

13.09.21

Når bør du ansette flere medarbeidere?

Når bør du ansette flere medarbeidere?

Mange bedrifter må ofte vurdere å ansette flere medarbeidere for å kunne påta seg mer arbeid og større prosjekter. Vi hjelper deg med å få oversikt over fordeler og ulemper med å ansette.

08.06.21

Hva er personlig garanti?

Hva er personlig garanti?

Personlig garanti, næringskausjon og selvkausjon. Kjært barn har mange navn og personlig garanti er intet unntak. Men hva er egentlig personlig garanti og hva er fordelene med denne typen garanti? Vi ser nærmere på hvordan dette kan hjelpe og påvirke bedriften din.

20.05.21

Hvordan starte bedrift?

Hvordan starte bedrift?

Norge er helt avhengig av bedrifter og vi vil gi tips til deg som går med en drøm om å starte egen bedrift. Hva er viktig å forberede seg på, og hva er viktig å huske på når du skal starte egen bedrift?

11.04.21

 Hvordan skape vekst for bedriften din?

Hvordan skape vekst for bedriften din?

Har du startet bedrift og vil at selskapet skal vokse? Er det på tide å ta det neste steget? Har du det som kreves for å vokse og skape en bærekraftig vekst i bedriften din? Vi gir deg et innblikk i hva som bør være tilstede for å skape en sunn og lønnsom vekst for bedriften din.

24.03.21

Hvordan sikre finansiering til oppstartsbedriften din?

Hvordan sikre finansiering til oppstartsbedriften din?

Finansiering er viktig for både vekst og drift av oppstartsbedriften din. Her får du vite mer om hvilke typer finansiering som finnes der ute, og hvilken type finansiering som passer nettopp din bedrift.

11.03.21

Unngå konkurs

Unngå konkurs

Mange bedrifter opplever tøffe tider og går konkurs i løpet av de første 5 årene. Årsaken er ofte at tegnene på dårlig økonomi ikke blir oppdaget tidlig nok og at redningsaksjonen settes i gang for sent. Se hva du kan gjøre for å unngå konkurs.

17.02.21

Store opplevelser - små fotavtrykk

Store opplevelser - små fotavtrykk

Mange går med en drøm om å starte egen bedrift. Bedrifter er selve grunnstenen i det norske samfunnet og vi er helt avhengig av bedrifter for at Norge skal gå rundt. Se hvordan Vju AS bruker kassekreditt for å hjelpe sine kunder.

16.02.21

Bedriftslån uten sikkerhet

Bedriftslån uten sikkerhet

En viktig del av bedriften er kapital. Bedriftslån kan være helt avgjørende for at bedriften skal lykkes. Hvilke type lån er best for deg og din bedrift?

02.02.21

Få kontroll på likviditeten

Få kontroll på likviditeten

Dårlig likviditet - har driftskapitalen blitt brukt til investeringer? Er det vanskelig å dekke løpende utgifter til lønn og vedlikehold? Se hvordan du kan løse utfordringer med likviditeten her.

07.01.21

Planlegg for fremtiden

Planlegg for fremtiden

Aprila og Visma eAccounting lanserer fakturasalg av fakturaer der sluttkunden er privatkunde. Les hvordan du kan ta i bruk fakturasalg og hvorfor det lønner seg for din bedrift.

06.01.21

Sosiale jobbarrangementer i koronatid

Det er ni måneder siden regjeringen innførte de første smittevernstiltakene og hverdagen tok en brå vending for mange av oss. Les hvordan du kan ivareta den uformelle dialogen og det sosiale samværet med kollegaer på arbeidsplassen.

11.12.20

Hvordan forberede bedriften til julehandelen

Hvordan forberede bedriften til julehandelen

Har du begynt å tenke på hvordan du skal selge produkter og tjenester frem mot jul? Les hvordan du og bedriften din kan forberede deg til julehandelen.

02.12.20

Tidenes mulighet for bedrifter som tør å satse

Tidenes mulighet for bedrifter som tør å satse

Storebrand og Aprila er utfordret av kundene våre til å snakke om vekstmuligheter i dagens marked. Den utfordringen tar vi og vi er glade for å kunne dele vår innsikt med flere.

19.11.20

Slik får du mer ut av markedsføringen

Slik får du mer ut av markedsføringen

Effektiv markedsføring er en forutsetning for at små og mellomstore bedrifter lykkes. Med gode verktøy og planer kan du oppnå veldig mye på et lite markedsførings-budsjett.

18.11.20

Investere - Nyttige råd om investeringer

Investere - Nyttige råd om investeringer

Har bedriften vært så heldig at du har overskuddslikviditet i bedriften? Her er noen alternativer til hvordan du kan plassere disse.

18.11.20

window.hsConversationsSettings = { loadImmediately: true, // Allows you to manually load the widget using .load() }; function openChat() { //window.HubSpotConversations.widget.load({ widgetOpen: true }); window.HubSpotConversations.widget.load(); window.HubSpotConversations.widget.open(); } function closeChat() { }