Søk nå

Slik sikrer du bedriften din mot usikre tider

Mange bedriftseiere opplever stor usikkerhet om dagen, med store økninger i strømpriser, drivstoffpriser, renter og generelt høy inflasjon. De oppgir at 2022 ligger an til å bli et dårlige år enn normalt, og mange ser en reell fare for konkurs. Nå som vi går inn i usikre tider er det viktigere enn noen gang å ta grep for å sikre din bedrift økonomisk fleksibilitet. Her er fem råd for å sikre din bedrift i usikre tider.

Unsplash

Her er fem råd for å sikre din bedrift i usikre tider

Likviditetsbudsjett

Å sette opp et likviditetsbudsjett gir bedre kontroll på økonomien og kan rett og slett redde bedriften fra å havne i en vanskelig situasjon. Hvis du ser at likviditeten er i ferd med å bli presset er det viktig å ta grep så tidlig som mulig. I denne artikkelen fra Aprila Bank kan du finne en mal for likviditetsbudsjett og andre nyttige tips.

Faktureringsrutiner

Gå gjennom rutinene dine for fakturering og vurder om det er noe du kan gjøre for å få inn penger raskere. Har du for eksempel mulighet til å redusere antall forfallsdager til dine kunder får du inn pengene for den varen eller tjenesten du har levert raskere. Du kan også be om lengre betalingsfrister fra dine leverandører.

Kostnadskutt

Gå gjennom alle kostnader, og fjern alle kostnader som ikke er direkte knyttet til inntektene. Vi snakker her om kostnader som ikke er helt nødvendig for driften og de målene som er satt for bedriften. Har du for eksempel abonnement på systemer, aviser etc som ikke er strengt nødvendig?

Tidlig dialog

Start dialogen med kreditorer og leverandører så tidlig som mulig om du ser at kommer til å få vanskeligheter. Jo tidligere dere kan samarbeide for å løse situasjonen jo bedre. Ta også en gjennomgang av leverandører for å se om det kan være andre som tilbyr samme vare eller tjeneste til bedre betingelser.

Ha kassekreditt som en økonomisk buffer

Kassekreditt fra Aprila Bank har lave faste kostnader, og sikrer at din bedrift kan håndtere uventede kostnader. Aprila opplever en kraftig økning i søknader om kassekreditt om dagen, hvor bedriftene ønsker å sikre at de har penger i bakhånd. Mange bedrifter har perioder på året med dårlig likviditet, og da er det viktig å vite at man har løsninger som gjør en i stand til å betale sine forpliktelser.

Det tar kun ca. 60 sekunder å få et tilbud. Hele søkeprosessen tar ca. 3 minutter, og så er pengene tilgjengelig på konto innen noen få virkedager hvis søknaden blir godkjent.

«Kassekreditt fra Aprila Bank kan sees på som en billig forsikring som sikrer bedriften tilgang til likviditet. Vi anbefaler å få på plass denne type økonomiske verktøy, spesielt nå som vi lever i usikre tider»

Knut Asbjørnsen, Salgssjef i Aprila Bank

Aprila Bank skiller seg fra tradisjonelle banker ved at selv nyetablerte selskaper kan få lån. Mange bedrifter får ikke lån i tradisjonelle banker fordi de er for små, men hos Aprila kan både enkeltmannsforetak og små aksjeselskaper søke.

De viktigste fordelene med kassekreditt fra Aprila Bank er:

  • Søk om opptil 3 000 000 kr

  • Månedspris fra 199 kr og rente fra 0.79% pr mnd.

  • Etableringspris kr 0,-

  • Ingen krav til pant og ingen skjulte kostnader

  • Ingen bindingstid

Har du spørsmål om finansiering kan du kontakte oss på hei@aprila.no.

window.hsConversationsSettings = { loadImmediately: true, // Allows you to manually load the widget using .load() }; function openChat() { //window.HubSpotConversations.widget.load({ widgetOpen: true }); window.HubSpotConversations.widget.load(); window.HubSpotConversations.widget.open(); } function closeChat() { }