Søk nå
 kassekreditt   sr-bank   samarbeid   pressemelding 

Bank-samarbeid for å styrke bedrifter i Rogaland

Norges nest største norskeide bank starter samarbeid med Norges minste bank. Mål: Å sikre gründere og små bedrifter i hele Sør-Norge tilgang til kapital for å bygge økonomisk vekst og fremtidens arbeidsplasser.

Skjermbilde av SR-bank sine nettsider med  Aprila Kassekreditt

SpareBank1 SR-Bank og Aprila Bank starter i dag et samarbeid for å hjelpe små bedriftskunder og nystartede selskap med å få tilgang til arbeidskapital og finansiering. Banken vil sammen tilby en unik finansieringsløsning basert på maskinlæring, kunstig intelligens og nyutviklede algoritmer.

- Vi skal være den foretrukne banken for små og mellomstore bedrifter. Disse er selve ryggraden i norsk økonomi. Sammen med Aprila Bank skal vi sørge for at tusenvis av små selskap med behov for kreditt til nye investeringer og variable utgifter lykkes. Samarbeidet vil gi kraft og muskler til vekst og utvikling i hele Sør-Norge, sier konserndirektør Marianne Bakke i SR-Bank.

Felles verdier skapte tillit

Aprila Bank og SR-Bank har begge som uttalt mål å hjelpe bedrifter med å skape bærekraftige arbeidsplasser og økonomisk vekst.

- Det er ikke så ofte banker samarbeider på denne måten, men felles verdier har skapt tillit mellom partene, forteller daglig leder Halvor Lande i Aprila Bank.

Det er Aprila Bank som har utviklet teknologien som nå tas i bruk. Kunstig intelligens og maskinlæring tar i bruk algoritmer som kan sikre kundene tilgang til kapital kort tid etter signering.

Bedriftskunder i SR-Bank vil få tilgang til landingsside hos Aprila Bank og søke om kreditt med:

  • Enkel søknadsprosess uten dokumentasjonskrav

  • Næringskausjon i stedet for pant i eiendeler

  • Forutsigbar og oversiktlig prisstruktur

Den nye løsningen er først og fremst et tilbud til de bedriftene som har behov for et veldig raskt svar, eller som ikke kvalifiserer til lån hos SR-Bank i dag av forskjellige årsaker. Det kan være de mangler sikkerhet, har begrensede behov eller at de er så nyetablerte at de mangler historikk.

- Vi skal på en forsvarlig måte få til at også disse selskapene kan få tilgang til kreditt. Jeg håper vi kan hjelpe tusenvis av selskaper. Norge trenger disse entreprenørene som skaper fremtiden arbeidsplasser, sier Lande i Aprila Bank.

For mer informasjon kontakt:

Kontaktperson Aprila Bank: Halvor S Lande, Daglig leder +47 924 32 305 Halvor.lande@aprila.no

Kontaktperson SpareBank 1 SR-Bank: Marianne Bakke, konserndirektør SMB og Landbruk + 47 958 93 388 Marianne.bakke@sr-bank.no

window.hsConversationsSettings = { loadImmediately: true, // Allows you to manually load the widget using .load() }; function openChat() { //window.HubSpotConversations.widget.load({ widgetOpen: true }); window.HubSpotConversations.widget.load(); window.HubSpotConversations.widget.open(); } function closeChat() { }