Søk nå

Store opplevelser - små fotavtrykk

Mange går med en drøm om å starte egen bedrift. Bedrifter er selve grunnstenen i det norske samfunnet og vi er helt avhengig av bedrifter for at Norge skal gå rundt. Se hvordan Vju AS bruker kassekreditt for å hjelpe sine kunder.

Vju render sommer folk.jpg
 

Mange går med en drøm om å starte egen bedrift. Vi heier på deg om du er en av dem. Virkelig. Bedrifter er selve grunnstenen i det norske samfunnet og vi er helt avhengig av bedrifter for at Norge skal gå rundt.

Planlegg økonomien

Men det å starte en bedrift krever enormt mye. Av deg. Av familien. Tid. Energi. Og mange vil i starten oppleve en ganske stram økonomi og noen ganger kan det føles som om du jobber i motbakke.

Det er her de gode nyhetene kommer - med god planlegging, en god holdning og engasjement for det du driver med kan du overkomme denne typen utfordringer. Noe av det viktigste du kan gjøre for å forberede deg er å ha en god forretningsplan hvor finansiering og virksomhetens økonomi får sin plass.

Det er ikke uvanlig at det er vanskelig for oppstartsbedrifter å få på plass god finansiering. Dette er ofte også en av grunnene til at bedrifter sliter med å få ting til å gå rundt. Dette understreker viktigheten av god planlegging, men du er din egen lykkes smed, og med god planlegging og stå-på-vilje kan du komme langt.

Et veldig godt eksempel på det er gründerne av Vju AS, Marika Andersen og Ivar Hogganvik, som med sine mobile kompakthytter, ikke bare lager en hytte man kan flytte rundt, men også en hytte som tar deg nærmere naturen uten å ødelegge den. Dette heier vi i Aprila på og det er derfor en glede for oss å gi en liten dytt i det som ofte kan oppfattes som en motbakke i starten.

Med Dark Arkitekter på laget har Vju en plan om å jobbe kontinuerlig med bærekraft, på alt fra arkitektur til materialer. Vjuhytta står fast på henger, og uten grunnmur eller behov for rør- og ledningsnett etterlater den ikke varige spor i naturen, og kan flyttes til hensiktsmessig plassering med tanke på klima og sesong. Drømmen er at dette skal gi store opplevelser, og små fotavtrykk.

Oppstart og bærekraft

Så la oss ta noen steg tilbake og se hvordan det hele startet og hvordan Marika og Ivar har fått selskapet og konseptet til å fungere. Vju AS designer, bygger og selger mobile kompakthytter. De to gründerne så at urbanisering, et vanskelig boligmarked i byene og en sterk trend for friluftsliv gjør at stadig flere drømmer om hytte. Men mange vegrer seg også for å knytte seg til én plass og velge mellom sommeridyll og vintereventyr.

Med Vjuhytta trenger du ikke velge. Kompakthytta kan flyttes dit du ønsker og Vju kan bistå med tomt og logistikk. Hytta kan rett og slett sammenlignes med MacGyvers beste venn. Du gjettet riktig. Swiss Army Knife. Dark Arkitekter hentet nemlig inspirasjon fra nettopp lommekniven for å skape en kompakthytte som kan passe i byen, på fjellet eller ved sjøen.

Vju tenker i tillegg stort. Hvorfor ikke utfordre dagens syn på hva en hytte er? Kontinuerlig effektivisering av prosess, kombinert med tverrfaglig samarbeid og nytenkende aktører sørger for at Vjus kompakthytter kan være en testarena for nye byggenormer og teknologier.

I sitt samarbeid med Dark Arkitekter er Marika og Ivar stolte av å ha lansert hytta og fikk en strålende start på 2021 da første bestilling var et faktum. En mobil, bærekraftig og fullverdig hytte på 22m2. Solgt.

Det har ikke kommet av seg selv og Vju har jobbet hardt for å komme dit de er i dag. Finansieringen har også vært viktig, og det er nettopp dette vi i Aprila jobber for. Hjelpe små og mellomstore bedrifter i Norge.

Profilbilde Marika Vju.jpg

“Som et nyoppstartet selskap uten betalingshistorikk har finansieringen fra Aprila vært avgjørende for å få til samarbeid med solide byggpartnere. Til syvende og sist sikrer det at våre kunder får et kvalitetsprodukt”.

Marika Andersen, Gründer og Daglig Leder, Vju AS.

Når du i tillegg holder like høy fart som Vju har gjort siden oppstarten er det ekstra viktig med god økonomi. Juni 2020 ble selskapet opprettet. I august signeres arkitektpartneren. Høsten gikk med til å designe og legge planer for byggingen. Desember ble måneden de hentet kapital. Januar 2021 fikk de sitt første salg, og eventyret er for alvor i gang. Finansieringen er på plass og selskapet vil fremover konsentrere seg om byggingen av hyttene og kundeopplevelsen.

Profilbilde Ivar Hogganvik Vju 1x1.jpg

“Finansieringen fra Aprila er viktig for at Vju skal levere en god kjøpsopplevelse for våre kunder. I byggebransjen er det jo slik at kostnadene løper fra dag en. Med Aprila i ryggen kan Vju dekke en del av disse kostnadene inntil kunden overtar.”

Ivar Hogganvik, Gründer og Salgssjef, Vju AS.

Vi heier videre på Vju og synes det er topp at vi kan hjelpe både de og andre bedrifter med finansiering på deres eventyr.

window.hsConversationsSettings = { loadImmediately: true, // Allows you to manually load the widget using .load() }; function openChat() { //window.HubSpotConversations.widget.load({ widgetOpen: true }); window.HubSpotConversations.widget.load(); window.HubSpotConversations.widget.open(); } function closeChat() { }