Søk nå

Bedrifter må tenke positivt og være kreative

Manglende betaling fra kunder er noe alle kan oppleve. Her er tipsene til hvordan du kan få betalt med én gang og Lets Create løste denne utfordringen.

letscreate.jpg
 

Året er 2019. Stedet er Stokke i Vestfold og Telemark fylke. En ellers mørk og litt kald november får et lysglimt. Et lysglimt i form av åpningen av en ny butikk. Lotte, som eier og driver ministing.no og vinylhobby.no sammen med samboeren Bård, har bestemt seg for å åpne fysisk butikk på dette sjarmerende tettstedet. For deg som ikke har vært i Stokke er det en hyggelig liten plass som ligger mellom Tønsberg og Sandefjord. Her har Lotte og Bård bestemt seg for å gi liv til Lets Create hvor hun skal selge tekstil og tilhørende utstyr.

Tanken om vekst

Det hele startet med at Lotte gjennom en mammapermisjon hadde tenkt på det å starte for seg selv. Etter endt mammapermisjon tok hun og samboeren Bård steget og begynte smått ved å selge tekstiler gjennom nettbutikken ministing.no. Alle som har startet for seg selv vet at det ikke er noen enkel oppgave og Lotte merket tidlig at prioritering av hvilke varer som skulle kjøpes inn var viktig for hvordan dette skulle gå videre. Etter hvert kjøpte de også opp nettsiden vinylhobby.no som noen andre hadde drevet gjennom flere år. Grunnlaget var lagt. Spol frem til i dag og ministing.no og vinylhobby.no sammen med den fysiske butikken utgjør Lets Create.

Så hvordan ser dagen til en tekstil- og utstyrsforhandler ut? La oss høre med eksperten. Lotte forteller at hun er i butikken tirsdag til lørdag hver uke. Det meste av dagen går til bestilling av varer, pakking av varer, svare på henvendelser fra nettsidene, og sist, men ikke minst, ta vare på kundene som er innom butikken. Som du sikkert skjønner er det travle dager og sjeldent hun mangler noe å gjøre. Skulle hun likevel finne tid i løpet av hektiske dager liker hun å være kreativ med det hun selger. Hun lever for merkevaren sin. Drivkraften bak enhver bedriftseier. Gleden av å jobbe med det du elsker. Det gjenspeiler seg også i det å drive en fysisk butikk. Der kan Lotte dele kunnskapen hun har med kunden. Gi råd, vise frem, og kanskje best av alt, la kundene kjenne på det de kjøper. Når kunden forlater lokalene fornøyd har Lotte gjort det hun skal, og liker. Hjelpe.

"Vi hadde problemer med at kunder ikke betalte til tiden eller ikke betalte i det hele tatt. Vi er en ganske liten familiebedrift så vi er avhengig at kundene betaler."
Lotte Johnsen, Daglig leder, Ministing AS.

Manglende betaling

På samme måte som Lotte liker å hjelpe kundene sine, liker vi å hjelpe våre. At Lotte kan drive bedriften sin mest mulig effektivt og lønnsomt er viktig for oss så hva er det vi har bidratt med i reisen Lotte og Lets Create har vært gjennom? Lotte forteller at hun kom over Aprila i regnskapssystemet sitt. "Vi hadde problemer med at kunder ikke betalte til tiden eller ikke betalte i det hele tatt. Vi er en ganske liten familiebedrift så er avhengig at kundene betaler". Løsningen på problemet med manglende betalinger ble fakturasalg, som sørget for at hun fikk penger inn med en gang og slapp bekymringer rundt økonomi.

"Man vet man får pengene for varene man har solgt og slipper bekymringer rundt dette."
Lotte Johnsen, Daglig leder, Ministin AS.

Hold hjulene i gang

I dag er det andre ting Lotte må ta hensyn til. Corona-situasjonen påvirket også Lets Create i starten av året. Den fysiske butikken måtte stenge noen uker, og nettbutikkene hadde ikke samme volum på salg som de hadde hatt tidligere. Lotte innrømmer at tiden frem mot sommeren var tøff, men med harde prioriteringer og kutt i kostnader klarte de å snu den negative trenden. De gjorde en så god jobb at det ble den beste juli-måneden siden oppstart. Lotte og Bård er optimistiske og tror på både vekst og et større utvalg av spennende produkter for kundene sine i fremtiden. Det håper vi de lykkes med, og vi applauderer samtidig Lotte, Bård og alle andre norske bedriftseiere som står på for å holde hjulene i gang for bedrifts-Norge. Vi heier på dere!

window.hsConversationsSettings = { loadImmediately: true, // Allows you to manually load the widget using .load() }; function openChat() { //window.HubSpotConversations.widget.load({ widgetOpen: true }); window.HubSpotConversations.widget.load(); window.HubSpotConversations.widget.open(); } function closeChat() { }