Søk nå

Der Ute fant hjelpen de ikke visste eksisterte

Tre karer snakker om det de har viet det meste av livet sitt til - friluft. Ski, surf, snow, skate, og tur - disse tre gutta har prøvd alt. Christer, Jarle og Didrik er over gjennomsnittlig interessert i alt som er gøy å gjøre ute og gjør alt for å få det beste ut av naturen og det den har å by på.

Året er 2016. Stedet er en leilighet på Høyenhall i Oslo. Starten på noe stort. Starten på Der Ute.

Tre karer snakker om det de har viet det meste av livet sitt til - friluft. Ski, surf, snow, skate, og tur - disse tre gutta har prøvd alt. Christer, Jarle og Didrik er over gjennomsnittlig interessert i alt som er gøy å gjøre ute og gjør alt for å få det beste ut av naturen og det den har å by på.

Men det er en ting som irriterer. En ting de har lyst til å gjøre noe med. De har sett seg lei på manglende service og kunnskap når de skal anskaffe utstyr til alle fritidsinteressene sine. Det må kunne finnes noe bedre der ute?

Gutta konkluderer med at de må ta saken i egne hender. Det er starten på Der Ute og det som i dag har blitt en nettbutikk der nettopp du og jeg skal få den beste kundeopplevelsen, servicen og kompetansen vi ønsker oss når vi skal ha nytt utstyr.

derute_tur.jpg

Finansiering gir muligheter

De innrømmer at de i starten ikke visste stort om netthandel og at de fikk seg noen overraskelser når det kom til både tid og penger som må brukes for å bygge opp en god nettbutikk som derute.no. Når de ser tilbake på oppstarten kan de konstatere at det kreves mye av begge deler.

Guttene har lagt hver krone de har hatt til overs i at du og jeg skal få det beste utstyret og den beste opplevelsen ved å bruke Der Ute. De kan likevel ikke få sagt hvor viktig det er med gode støttespillere på laget når du skal få en bedrift til å gå rundt. Aprila kom inn fra sidelinjen med et produkt Der Ute ikke var kjent med og Christer forteller at han litt tilfeldig kom over kassekreditt fra Aprila via regnskapssystemet deres.

«Kassekreditt var i utgangspunktet ikke interessant da vi på den tiden ikke hadde behov for penger og ikke var klar over hvilke muligheter det kunne gi. Men etter hvert som tiden gikk og etterspørselen etter varene økte, ble også behovet for bedre likviditet større.»

Etter en prat med Aprila ble kassekreditten etablert og en ny verden åpnet seg for derute.no. Dette ga nye muligheter og var en løsning de aldri hadde vurdert tidligere. Når vi snakker med Christer påpeker han viktigheten av å være mottakelig for denne typen finansiering og dørene det kan åpne for en bedrift. «Oppstartsbedrifter vet ikke en gang hvordan dette kan hjelpe de og at det er en mulighet. Det er noe flere bedriftseiere burde få vite om.» 

Muligheter gir suksess

Siden oppstarten i 2016 har dette nå gått fra å være et sideprosjekt til at Jarle og Didrik driver Der Ute på fulltid. Nå er vi i 2021 og mye moro og hardt arbeid underveis har resultert i at Der Ute har etablert showroom, lager og kontorer på Hvalstad i Asker. Ikke nok med det, men de har også brukt den siste tiden på å åpne butikk i Lille Grensen i Oslo.

“Det var i utgangspunktet et pop up prosjekt på steroider, men vi forsøker gjøre det til noe permanent da vi har stor tro på konseptet.”, melder Christer. “Butikken blir vår lille flag ship store midt i Oslo, hvor vi til en hver tid vil vise frem det beste utvalget fra sesongen.”

Den vil også fungere som et pick up point, som et kurslokale, og som en liten kafe så snart de nødvendige innvilgningene er på plass. Hemmeligheten bak suksessen er guttas egenskap til å finne rett produkt til deg som kunde.

Som så mange andre ble Der Ute også påvirket da covid-19 slo til, men dette er en positiv gjeng som ser lyst på livet så de snudde det hele til sin fordel da de innså at alle nordmenn måtte feriere i eget land. De satset for fullt og har med det kjempet seg gjennom for at kundene skal få de beste opplevelsene. Det skal de fortsette med og vi i Aprila stiller opp da vi er opptatt av å spille på lag med kundene våre - vi vokser med bedriften og skaper muligheter sammen!

window.hsConversationsSettings = { loadImmediately: true, // Allows you to manually load the widget using .load() }; function openChat() { //window.HubSpotConversations.widget.load({ widgetOpen: true }); window.HubSpotConversations.widget.load(); window.HubSpotConversations.widget.open(); } function closeChat() { }